ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΥΡΩ!

Θέσεις εργασίας μέσω ποδηλάτου!

Μέχρι 435.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εάν 56 μεγάλες πόλεις είχαν την ίδιη στρατηγική για το ποδήλατο όπως η Κοπεγχάγη, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η ομάδα των ερευνητών έδειξε ότι η ποδηλασία δημιουργεί θέσεις εργασίας σε τομείς τόσο διαφορετικούς όσο ο σχεδιασμός και η κατασκευή, η χονδρική, η λιανική και η επισκευή, ο τουρισμός και οι υπηρεσίες (αγγελίες και ενοικίαση ποδηλάτων). Βασίστηκαν οι εκτιμήσεις τους σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από 37 πόλεις χρησιμοποιώντας μια τυποποιημένη προσέγγιση στην πανευρωπαϊκή περιοχή. Εκτός από τον υπολογισμό του αριθμού των θέσεων εργασίας που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, η έκθεση παρουσιάζει και άλλα σημαντικά σημαντικά ευρήματα:

- Η επένδυση στην ποδηλασία αυξάνει τον αριθμό των θέσεων εργασίας που σχετίζονται με την ποδηλασία.
- Η ποδηλασία δημιουργεί νέους τύπους εργασιών.
- Οι δημόσιες αρχές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας σε σχέση με την ποδηλασία.
Η μελέτη αναφέρει επίσης ότι η περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στις θέσεις εργασίας - ποδήλατο και το μερίδιο των τρόπων μεταφοράς θα διευκολυνθεί σε μεγάλο βαθμό από την καλύτερη συλλογή δεδομένων.
Άρα, αρχικά κάνουμε περισσότερο ποδήλατα για να βελτιώσουμε όχι μόνο την υγεία μας και την οικονομικη μας κατάσταση, τόσο απλά!

 

Πηγή:  https://ecf.com/news-and-events/news/un-organisations-recognise-job-creation-potential-cycling-high-level-report

Follow me

Ιωάννης Παπανικολάου

Προπονητής Ποδηλασίας at Bike Sales & Academy
Μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού μου (BSc) στη φυσική αγωγή και την αθλητική επιστήμη στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, και έχοντας ακολουθήσει μια σταδιοδρομία ως αθλητής στην Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας, το ενδιαφέρον μου για τηναθλητική επιστήμη μεγάλωσε. Έτσι, αποφάσισα να συνεχίσω τις μελέτες μου στο πανεπιστήμιο Brunel στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έλαβα τον μεταπτυχιακό μου τίτλο (MSc) στην αθλητική επιστήμη το 2008. Αυτό με βοήθησε να κατανοήσω σε βάθος την εκπαίδευση, την φυσιολογία, και την βιομηχανική που συνδέεται με τον αθλούμενο άνθρωπο. Τέλος, η δημιουργία ενός καταστήματος, BIKE Sale & Academy, που συνδυάζει την πώληση ποδηλάτων και την επιστημονική υποστήριξη στους παραπάνω τομείς ήρθε να ολοκληρώσει ένα μέρος των επαγγελματικών μου στόχων.
Ιωάννης Παπανικολάου
Follow me
Share this post