Σχετικά

Το Bike Sale & Academy είναι ένα καινοτόμο κατάστημα ποδηλάτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ, που δημιουργήθηκε από τον κ. Γιάννη ΠαπανικολάουΟ κ. Παπανικολάου είναι ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στην ποδηλασία. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με το ποδήλατο πράγμα που συντέλεσε να γίνει διεθνής ποδηλάτης λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες ποδηλασίας σε όλο τον κόσμο με την Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας. Ο κ.Παπανικολάου είναι Πρωταθλητής Ελλάδος & Βαλκανιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας.

Σπούδασε στην Αθήνα,  Φυσική Αγωγή & Αθλητική Απόδοση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδικευτηκε στο Λονδίνο στον τομέα αυτό (MSc Sport Science – Human Performance, Brunel University). Συνέχισε την επιμόρφωση του με σεμηνάρια μεγάλης διάρκειας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σχετικά με παιδιά με ειδικές ανάγκες, στο Duke University και στο University of Lausanne για θέματα αθλήτισμου.

Αρχικά, η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε ως υπεύθυνος αγωνιστικών χώρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και Special Olympics του 2011 και στα 1st European Games BAKU 2015. Σήμερα, τρέχει τη δική μου επιχείρηση BIKE Sale & Academy που ειδικεύεται στην πώληση ποδηλάτων, καθώς και την ανάπτυξη προγραμμάτων προπόνησης ποδηλάτου για υψηλές επιδόσεις επαγγελματίες αθλητές για τις Εθνικές και Διεθνείς αγώνες ταχύτητας (π.χ. MTB, BMX, οδικές και TRACK ΑΓΩΝΕΣ). Να τονιστεί ότι είναι ο δημιουργός του πρώτου και μοναδικού πρόγραμματος εκμάθησης ποδηλασίας Let’s Ride στην Ελλάδα. 

Δημοσιευσεις

Οι πρώτες επιστημονικές μελέτες στην Ελλάδα που αφορούν την  ποδηλασία στην σε παιδιά.

  1. “Predictors of Bicycle Helmet Use Among Children & Adolescents» FOR CYCLING COLLOQUIUM Aveiro, Portugal” . Είναι σημαντικό να σημειωθεί  ότι  ο κ. Παπανικολάου είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Προπονητή Ποδηλασίας από την Γενικη Γραμματεία Αθλητισμού και επιστημονικός συνεργάτης την Ευρωπαϊκης Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (www.ecf.com)
  2. Εγκυρότητα ερωτηματολογίου χρήσης ποδηλατικού κράνους σε παιδιά και εφήβους επίδραση προηγούμενων τραυματισμών. Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής καιΑθλητισμού.

 

Τέλος το κατάστημα είναι εξοπλισμένο με τις κορυφαίες εμπορικές μάρκες της αγοράς του ποδηλάτου και με το άριστα εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, αποτελεί μια καινοτομία και πρόκληση για τον χώρο. Στόχο έχει να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες τόσο στο σέρβις ποδηλάτων όσο, στην προπονητική – εκμάθηση ποδηλάτου και την διεξαγωγή αγώνων σε ότι αφορά το άθλημα της ποδηλασίας.