ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΥΡΩ!

Μαθήματα Ποδηλάτου για Παιδιά & Ενήλικες

Η ποδηλασία είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα, ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες που θέτουν την σωματική μας ακεραιότητα σε κίνδυνο και μας αποτρέπουν συνήθως να καρπωθούμε τα οφέλη της. Τα μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά και ενήλικες έχουν σκοπό να σας μάθουν να κάνετε ποδήλατο σωστά.

Υπάρχει δυνατότητα να επωφεληθούμε από την ποδηλασία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα,  εφόσον θέσουμε  ως πρώτη προτεραιότητα την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Στατιστικές δείχνουν ότι τα μαθήματα εκμάθησης ποδηλασίας συμβάλουν  σημαντικά στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Το πρόγραμμα Lets Ride είναι το πρώτο στην Ελλάδα που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία από 2006. Είναι  ένα πρόγραμμα για την εκμάθηση ποδηλάτου και απευθύνεται σε  παιδιά και ενήλικους. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους νέους ποδηλάτες να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους σχετικά με τον ασφαλή χειρισμό του ποδηλάτου, υιοθετώντας παράλληλα οδική συνείδηση και συμπεριφορά ώστε να γίνουν βίωμα και μέρος της καθημερινότητας τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τον Γιάννη Παπανικολάου, πρώην Πρωταθλητή Ελλάδος – Βαλκανιονίκη στο άθλημα της ποδηλασίας και Καθ.Φυσικής Αγωγής – Αθλητικής Απόδοσης (MSc Sport Science – Human Performance, Brunel University). Ειδικευμένος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί  ότι  ο Γιάννης Παπανικολάου είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Προπονητή Ποδηλασίας από την Γενικη Γραμματεία Αθλητισμού, όπως ορίζει η νομοθεσία. 

Τέλος, το πρόγραμμα Let’s Ride αποτελείται από σειρά έξι μαθημάτων διάρκειας το καθένα περίπου 45 λεπτών, προσαρμοσμένα ανάλογα στην ηλικία και το επίπεδο του εκπαιδευόμενου. Τα μαθήματα διακρίνονται σε:

podilato-paidia
podilato-enilikes

Σημείωση:

Τα έξι μαθήματα είναι ένα αριθμός μαθημάτων που απευθύνονται στον γενικό πληθυσμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν και περισσότερα. Ο μέγιστος αριθμός πιθανότατα είναι 10 μαθήματα.