TOP GUN: Cannondale Moterra Neo Carbon 1

Το Cannondale Moterra Neo Carbon 1 προορίζεται να είναι το τέλειο all-rounder και θέλει να ικανοποιήσει όλους, από αρχάριους έως φιλόδοξους ποδηλάτες με εμπειρία. Είναι όντως τόσο ικανό; Εμείς το δοκιμάσαμε για αρκετό διάστημα κάτω από διάφορες συνθήκες και βγάλαμε τα συμπεράσματα μας.

Το κορυφαίο μοντέλο της Cannondale, Moterra Neo Carbon 1 των 8.999 € βασίζεται σε ένα carbon πλαίσιο σε συνδυασμό με ένα άκαμπτο πιρούνι – ανάρτηση RockShox Deluxe Select+ 150 mm μπροστά και πίσω σε μία ανάρτηση RockShox Lyrik Select+ 150 mm.

Όπως και η γεωμετρία του, το Cannondale είναι επίσης ένας πολύ καλός συνδυασμός για σχεδόν όλους τους αναβάτες στις καταβάσεις. Όλοι οι δοκιμαστές μας, από αναβάτες τουρισμού μέχρι φιλόδοξους σέρφερ, ένιωσαν τόσο ασφαλείς αμέσως με σχεδόν κανένα άλλο ποδήλατο.

Ο χειρισμός του Moterra Neo είναι πολύ εύκολος, καλός και προβλέψιμος, κυρίως χάρη στην ισορροπημένη κατανομή φορτίου. Σε συνδυασμό με το πλαίσιο που απορροφάται καλά, αυτό εξασφαλίζει άφθονη πρόσφυση, ακόμη και σε χαλαρές στροφές με χαλίκι ή όταν φρενάρετε σε απότομες κατηφόρες. Στα πολύ ελικοειδή μονοπάτια απαιτούν πολλή σωματική προσπάθεια λόγω του βάρους, ωστόσο μπορεί να κατακτηθεί από αρχάριους χωρίς τέλεια τεχνική. Το ποδήλατο των 24,06 κιλών ακινητοποιείται από αξιόπιστα φρένα Shimano XT 8120 4-piston hydraulic με δίσκους 203 mm.

Με κινητήρα Bosch Performance Line CX και PowerTube 750 Wh στον κάτω σωλήνα, το Moterra Neo Carbon 1 βασίζεται σε ένα αποδοτικό πακέτο μετάδοσης κίνησης. Επίσης, ένα εξαιρετικά στιβαρό προστατευτικό κάτω μέρος από αλουμίνιο, ένα βελτιωμένο κάλυμμα υποδοχής φόρτισης και ενσωματώνει τον αισθητήρα ταχύτητας ανθεκτικό στη διάτρηση στο dropout. Η μπαταρία 750 Wh είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω ενός μεγάλου ανοίγματος στον κάτω σωλήνα, αντί να χρειάζεται να την τραβήξετε από τον κάτω σωλήνα κατά μήκος, όπως συμβαίνει με πολλά άλλα ποδήλατα Bosch.

Η οθόνη Kiox εξακολουθεί να είναι ένα σταθερός σύντροφος! Το Kiox είναι ο ενσωματωμένος υπολογιστής για φιλόδοξους σπορ αναβάτες. Το Kiox διαθέτει όλες τις κλασικές λειτουργίες ενός ενσωματωμένου υπολογιστή, ενώ ταυτόχρονα σας δίνει πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο μέσω της εφαρμογής smartphone. Η έγχρωμη οθόνη σάς δίνει όλα τα δεδομένα οδήγησης με μια ματιά. Το Kiox μπορεί να καταγράψει τα ταξίδια σας και να στείλει όλα τα σχετικά δεδομένα μέσω της σύνδεσης Bluetooth του smartphone στην ηλεκτρονική πύλη eBike Connect. Αυτό κάνει το Kiox τον τέλειο σύντροφό σας σε κάθε βόλτα. Η χρήση της τεχνολογίας Bluetooth για σύνδεση με έναν προαιρετικό ιμάντα στήθους σάς δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε τον τρέχοντα καρδιακό σας ρυθμό ανά πάσα στιγμή, αξιοποιώντας έτσι στο έπακρο την προπόνησή σας. Η διεπαφή Bluetooth LE επιτρέπει επίσης τη λήψη ενημερώσεων του λογισμικού στον ενσωματωμένο υπολογιστή σας χωρίς να απαιτείται σύνδεση με καλώδιο. Επίσης, μπορεί να κλειδώσει τις λειτουργίες του ηλεκτρικού ποδήλατου σας έτσι ώστε να γίνει αποτρεπτικό για του επίδοξούς κλέφτες. Τέλος, με το εξαιρετικά φωτεινό μπροστινό φως 1000 lumen από τη Lezyne, τα μονοπάτια είναι πάντα ορατά την νύχτα!

 

Κινητήρας: Bosch Performance Line CX 85 Nm

Μπαταρία: Bosch PowerTube 750 Wh

Οθόνη: Bosch Kiox

Πιρούνι μπροστινή ανάρτηση: RockShox Lyrik Select+ 150 mm

Πίσω ανάρτηση: RockShox Deluxe Select+ 150 mm

Σειρά: Shimano XT, 10-51, 12-speed

Ντίζα σέλας:Cannondale DownLow125 – 170 mm

Ελαστικά:  29*2,6 ” MAXXIS,  tubeless ready!

Μέγεθη: S,M, L, XL

Βάρος: 24,06 kg

Συνολικό βάρος: 150 kg

Μέγιστο βάρος οδηγού/εξοπλισμού: 125 kg

Highlights:

  • Proportional Response Tuned carbon frame / RockShox Lyrik Select fork, 150mm travel
  • Bosch SmartSystem – 750wh battery & Performance CX motor
  • Shimano XTR/XT 12-speed drivetrain

Συμπερασματικά,  το Cannondale Moterra Neo Carbon 1 εντυπωσιάζει τους πάντες, από αναβάτες τουρισμού έως φιλόδοξους ποδηλάτες e-mountain μονοπατιών με το εντυπωσιακά μεγάλο εύρος χρήσεων και τα διαισθητικά, καλοπροαίρετα χαρακτηριστικά οδήγησης. Το Moterra Neo 1 είναι ένα ποδήλατο για όλους που συνδυάζει καθημερινή χρήση, περιπέτειες μονοπατιών, άνεση σε μεγάλες αποστάσεις και καλό χειρισμό. Σε περίπτωση που θέλετε την αγορά του  ή περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμα επικοινωνίας μας  ή στο τηλ. 2114064604 ή στο φυσικό μας  κατάστημα BIKE Sale & Academy στην Κασταμονής 144, Νέα Ιωνία Αθήνα 142 35. Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η εταιρία Gatsoulis.

Ιωάννης Παπανικολάου
Follow me
Latest posts by Ιωάννης Παπανικολάου (see all)