ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΥΡΩ!

Γύμνασε το Μυαλό σου Κάνοντας Ποδήλατο

Γύμνασε το Μυαλό σου Κάνοντας Ποδήλατο

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι ευεργετική για εμάς. Καθώς μειώνει το κίνδυνο των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του εγκεφαλικού επεισοδίου και του διαβήτη. Επίσης, μειώνει την αρτηριακή πίεση, ανεβάζει τη διάθεση και μας βοηθά να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος.

Αλλά τα νέα είναι καλά.

Σε μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συστηματική αερόβια άσκηση φαίνεται να ενισχύσει τον ιππόκαμπο, το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνος για την λεκτική μνήμη και την μάθηση. Όπως εξηγεί ο Heidi Godman συντάκτης του The Harvard Health Letter: «Τα οφέλη της άσκησης προέρχονται απευθείας από την ικανότητά της να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη,να μειώνει την φλεγμονή, και να διεγείρει την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων, χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που επηρεάζουν την υγεία του εγκεφαλικών κυττάρων, την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο, και ακόμη και την αφθονία και την επιβίωση των νέων κυττάρων του εγκεφάλου.

Η τακτική άσκηση μειώνει, επίσης, το στρες και το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση και τον ύπνο, προβλήματα που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στη γνωστική δυσλειτουργία. Το εύρημα αυτό έρχεται σε μια καλή στιγμή όπου οι περιπτώσεις άνοιας εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σε 115 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από το 2050.»

Υπάρχουν και άλλα καλά νέα!

Δεν χρειάζεται πολύ άσκηση για να ωφεληθούμε. Με μόλις 120 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης άσκηση, όπως η χρήση ποδηλάτου ως μετακίνησης ή άσκησης θα δούμε τη διαφορά.  Ως ποδηλάτες, και σύγχρονοι άνθρωποι που ενδιαφερόμαστε για την υγεία μας, είναι εύκολο να το καταφέρουμε κάνοντας ένα μικρό προγραμματισμό.

Πλάνο για την επιτυχία:

  1. Επιλέξτε διαδρομές που σας αρέσουν και σας βοηθήσουν να το κάνετε τρόπο ζωής.
  2. Προγραμματίστε προπόνηση σας. Εάν έχετε κρατήσει ένα ημερολόγιο ή μια λίστα υποχρεώσεων, να τη προσθέσετε στη λίστα.
  3. Με φίλους που θα θέλατε να βρεθείτε για να πείτε τα νέα, είναι ευκαιρία να κάνετε ποδήλατο παρέα πετυχαίνοντας άσκηση και κοινωνικότητα.
  4. Βάλτε κίνητρα και παρακολουθείτε τη πρόοδό σας
  5. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό όταν έχετε απορίες
  6. Μερικές φορές, παρά τις καλύτερες προθέσεις σας, απλά δεν έχουμε το χρόνο για προπόνηση με το ποδήλατο. Τότε, να είστε έτοιμοι με το ” Σχέδιο Β ” για γυμναστική.
Follow me

Ιωάννης Παπανικολάου

Προπονητής Ποδηλασίας at Bike Sales & Academy
Μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού μου (BSc) στη φυσική αγωγή και την αθλητική επιστήμη στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, και έχοντας ακολουθήσει μια σταδιοδρομία ως αθλητής στην Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας, το ενδιαφέρον μου για τηναθλητική επιστήμη μεγάλωσε. Έτσι, αποφάσισα να συνεχίσω τις μελέτες μου στο πανεπιστήμιο Brunel στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έλαβα τον μεταπτυχιακό μου τίτλο (MSc) στην αθλητική επιστήμη το 2008. Αυτό με βοήθησε να κατανοήσω σε βάθος την εκπαίδευση, την φυσιολογία, και την βιομηχανική που συνδέεται με τον αθλούμενο άνθρωπο. Τέλος, η δημιουργία ενός καταστήματος, BIKE Sale & Academy, που συνδυάζει την πώληση ποδηλάτων και την επιστημονική υποστήριξη στους παραπάνω τομείς ήρθε να ολοκληρώσει ένα μέρος των επαγγελματικών μου στόχων.
Ιωάννης Παπανικολάου
Follow me
Share this post