Μαγνητικά πετάλια και κάνεις ποδήλατο πιο εύκολα!

Η ιδέα είναι απλή, συνδεθείτε με το ποδήλατό μέσω των πεταλιών σας χωρίς να υπάρχει κίνδυνος πτώσης. Κάνω ποδήλατο με κουμπωτά πετάλια καθώς και χωρίς κούμπωμα για πάνω από 25 χρόνια. Αυτή είναι η πρώτη μου εμπειρία με τα μαγνητικά πετάλια και νομίζω ότι είναι τέλεια για κάποιον που δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί με τα κλασσικά κουμπωτά αλλά θέλει το πρόσθετο πλεονέκτημα της σύνδεσης με αυτά.

Η σύνδεση με το ποδήλατό σας έχει πλεονεκτήματα. Πρώτον, μπορείτε να αποκτήσετε λίγη επιπλέον δύναμη στην ανηφόρα όταν κολλήσετε σε αυτό το δύσκολο τμήμα. Δεύτερον, η ικανότητα να ελίσσετε το ποδήλατο ή να σηκώνετε εύκολα το πίσω μέρος και να περάσετε πάνω από ένα εμπόδιο είναι ένα μοναδικό πλεονέκτημα. Να τονιστεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση πτώσης λόγω αδυναμίας να ξεκουμπώσετε το πόδι σας από το πετάλι μιας και βγαίνει πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τα παραδοσιακά κουμπωτά πετάλια.

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 5 διαφορετικές επιλογές για τα πετάλια MagPed τα οποία είναι σχεδιασμένα βασικά για ΜΤΒ, Road και Gravel.

Δοκίμασα τα μαγνητικά πετάλια Enduro2

Αρχικά, σε πρώτη φάση επέλεξα να δοκιμάσω τα πετάλια MagPed Enduro2 και η πρώτη μου σκέψη για τα πετάλια όταν τα εβγάλα από το κουτί είναι πόσο ισχυροί είναι οι μαγνήτες. Επίσης μου έκανε εντύπωση, πόσο προσεγμένο είναι το κουτί τους, που είναι ότι πρέπει για δώρο!!! Είναι βαρέως τύπου 447g-477g κατασκευασμένα με μέθοδο CNC από ένα αλουμινένιο κομμάτι.

Τα πεντάλ έχουν δύο ισχυρούς  μαγνήτες, ένα σε κάθε πλευρά τους, ο μαγνήτης χρειάζεται περίπου 20kg δύναμη έλξης για φύγει το πόδι σας από το πετάλι. Τα Enduro2 προσφέρονται είτε με μαγνήτες 150 N (159,00 €), κατάλληλους για αναβάτες έως 80 κιλά, είτε με μαγνήτες 200 N, που προτείνονται για αναβάτες >75 κιλά (179,00 €). Υπάρχουν ανταλλακτικά τους όπως μαγνήτες,  σχαράκια και  άλλα μέρη του πεταλιού. Τα ρουλεμάν τους είναι κλειστού τύπου. Επίσης, διαθέτουν 50 steel pins για να συγκρατούν το πόδι για καλύτερο κράτημα.

Υπάρχει παράλληλα μια ελεύθερη αίσθηση κινήσεων και μια σύνδεση με το ποδήλατο όσο χρειάζεται. Περιστρέφοντας ή στρίβοντας το παπούτσι, το πόδι απελευθερώνεται εύκολα ένω με μεγάλη ευκολία κολλάει πάλι στο πετάλι ακόμα και σε απαιτητικά σημεία. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι τα μεταλλικά σχαράκια δεν εμποδίζουν στη βάδιση ούτε χαλάνε σε σχέση με τα παραδοσιακά σχαράκια. Επίσης, δεν γεμίζουν χώματα όπως τα κλασσικά σχαράκια που εμποδίζουν το κούμπωμα τους στα πετάλια. Τέλος, προσαρμόζονται εύκολα στα ΜΤΒ ποδηλατικά παπούτσια, δείτε εδώ τους προτεινόμενους  τύπους παπουτσιών.

Συμπερασματικά, το Magped Enduro 2 είναι μια εξαιρετική επιλογή. Τα πεντάλ προσφέρουν το κράτημα και τη στερέωση που αναζητούν οι περισσότεροι όταν οδηγούν χωρίς κουμπωτά πετάλια με περίπου το ίδιο κόστος.  Είναι εύχρηστα για τους ποδηλάτες ΜΤΒ που τους διευκολύνει στην τεχνική τους στα μονοπάτια του βουνού, στα ανηφορικά σημεία που πρέπει να τα περπατήσουν ή να κουμπώσουν και να ξεκουμπώσουν γρήγορα τα πόδια τους στα πετάλια. Γενικά, είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιον που φοβάται την πτώση με τα κλασικά κουμπωτά πετάλια. Αντιπρόσωπος της Magped στην Ελλάδα είναι το BIKE Sale & Academy, οπότε σε περίπτωση που θέλετε την αγορά τους  ή περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμα επικοινωνίας μας  ή στο τηλ. 2114064604 ή στο φυσικό μας κατάστημα στην Κασταμονής 144, Νέα Ιωνία Αθήνα 142 35.

Ιωάννης Παπανικολάου
Follow me
Latest posts by Ιωάννης Παπανικολάου (see all)