ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΥΡΩ!

Νόσος Πάρκινσον: Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση για να την αντιμετωπίσετε

Ο προπονητής ποδηλασίας κ. Γιάννης Παπανικολάου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το ποδήλατο μπορεί να γίνει ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της νόσου Πάρκινσον

Η νόσος Πάρκινσον, που περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Τζέιμς Πάρκινσον πριν από σχεδόν 200 χρόνια από τον οποίο πήρε και το όνομά της, είναι πλέον γνωστό ότι είναι μια νευροεκφυλιστική ασθένεια που επηρεάζει το 1,5% των ενηλίκων άνω των 65 ετών, παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι η ορμόνη ντοπαμίνη ρυθμίζει τη διάθεση και την κίνηση των μυών παίζοντας ζωτικό ρόλο στο μηχανισμό ευχαρίστησης και επιβράβευσης του εγκεφάλου. Οι διακυμάνσεις στα επίπεδα ντοπαμίνης φαίνεται ότι προκαλούν βλάβη στην επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων και οδηγούν στην ανάπτυξη σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων μεταξύ των οποίων η νόσος Πάρκινσον, η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια, καθώς και η εκδήλωση ψευδαισθήσεων.

Όσον αφορά τη νόσο Πάρκινσον τα νέα είναι ευχάριστα βάσει έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Brain Connectivity. Η έρευνα δείχνει ότι βελτιώνεται έως 35% η κατάσταση των ατόμων με νόσο Πάρκινσον μετά από 8 εβδομάδες προγράμματος άσκησης με ποδήλατο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr 

Follow me

Ιωάννης Παπανικολάου

Προπονητής Ποδηλασίας at Bike Sales & Academy
Μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού μου (BSc) στη φυσική αγωγή και την αθλητική επιστήμη στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, και έχοντας ακολουθήσει μια σταδιοδρομία ως αθλητής στην Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας, το ενδιαφέρον μου για τηναθλητική επιστήμη μεγάλωσε. Έτσι, αποφάσισα να συνεχίσω τις μελέτες μου στο πανεπιστήμιο Brunel στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έλαβα τον μεταπτυχιακό μου τίτλο (MSc) στην αθλητική επιστήμη το 2008. Αυτό με βοήθησε να κατανοήσω σε βάθος την εκπαίδευση, την φυσιολογία, και την βιομηχανική που συνδέεται με τον αθλούμενο άνθρωπο. Τέλος, η δημιουργία ενός καταστήματος, BIKE Sale & Academy, που συνδυάζει την πώληση ποδηλάτων και την επιστημονική υποστήριξη στους παραπάνω τομείς ήρθε να ολοκληρώσει ένα μέρος των επαγγελματικών μου στόχων.
Ιωάννης Παπανικολάου
Follow me
Share this post